Introducció
Segons l’informe de cibercriminalitat de 2021, el 87.4% dels atacs coneguts van ser ciberfraus, i cada any es donen més i més casos.
LA REALITAT ÉS MOLT CLARA:
Les mesures de seguretat tradicionals com a antivirus o tallafocs no protegeixen contra els ciberfraus, en els quals l’atacant s’aprofita del desconeixement i l’engany als empleats per a causar un mal que pot ser molt important.
Un simple clic erroni pot posar en risc la continuïtat del negoci de la seva empresa.
La clau no és dependre de la sort, sinó enfortir les defenses mitjançant la conscienciació en seguretat.
APROXIMADAMENT
1 de cada 10 empleats cau en el parany de fer clic en algun enllaç de correu electrònic de phishing.
Quina és la causa de la majoria dels fraus en internet?
L’engany que sofreixen els seus propis empleats o col·laboradors per part d’un grup de delinqüents organitzat.
Qui formen la millor línia de defensa de l'organització?
Els seus propis empleats i col·laboradors.
Involucri als seus empleats perquè siguin la primera línia de defensa efectiva contra els ciberatacs que rep cada dia. Converteixi als seus empleats en un sòlid mur defensiu contra les amenaces que aguaiten a la seva organització.
Quins beneficis aporta la formació en Ciberfrau?
Les dades no deixen lloc a dubtes:
El factor humà està darrere del 80% de les filtracions de dades.
La formació en ciberseguretat contribuirà al fet que la seva organització:
1. Eviti incidents de seguretat i períodes d’inactivitat o pèrdues financeres.
2. Eviti sancions de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.
3. Protegeixi la seva reputació si l’incident surt a la llum pública
4. Enforteixi els seus defenses davant ciberatacs.
5. Inspiri confiança en clients, usuaris i socis.
6. Alliberi recursos de TU perquè siguin utilitzats en altres projectes.
7. Fomenti una cultura orientada a la ciberseguretat.
Els coneixements i tècniques de prevenció de ciberfraude d’aquesta formació estan dissenyats perquè siguin útils per a les persones tant en el seu entorn professional i laboral, com en el seu entorn personal, per la qual cosa la motivació i satisfacció estan garantides.
A quin tipus de fraus cibernètics s'enfronta la seva organització?
D’acord amb estudis recents, el 98% dels atacs que sofreixen les organitzacions es poden classificar en tres categories:
- Ransomware i segrest de dades.
- Transferències bancàries no autoritzades.
- Publicación de datos personales en internet.
Tots aquests atacs comencen amb un engany a un empleat, les mesures de seguretat tradicionals no protegeixen contra ells, i poden causar un gran mal econòmic i reputacional.
Quins coneixements rebran els seus empleats amb la nostra formació?
Els nostres cursos estan dissenyats per a satisfer les necessitats dels usuaris, promovent una autèntica consciència de seguretat en la seva organització. A VEXE hem desenvolupat un temari complet sobre ciberseguretat per a convertir als seus empleats en la primera línia de defensa efectiva contra els ciberatacs diaris.
Beneficis de la nostra formació bonificada
VEXE és una entitat organitzadora de cursos, acreditada per la Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació per a la impartició d’accions formatives emmarcades en el subsistema estatal de formació professional en l’ocupació.
Els plans de formació contínua per a treballadors permeten que totes les organitzacions puguin obtenir formació bonificada per als seus empleats.
Els nostres cursos sobre ciberseguretat estan bonificats per la Fundae.
Utilitzi els fons de formació bonificada de la seva organització per a formar als seus empleats en ciberseguretat.
Invertir en formació sobre ciberseguretat pot evitar pèrdues econòmiques catastròfiques per a la seva organització.
Què aprendràs
- Tipus de frau: aprendràs els tipus de frau més comuns i més nocius.
- Tipus d'atac: aprendràs les tècniques utilitzades pels atacants per a enganyar les víctimes.
- Com identificar un intent de frau.
- Què fer davant un intent de frau.
- Mesures de seguretat i prevenció.
Descripció del curs
Aquest curs s’ha organitzat seguint els següents temes troncals:
- Introducció i exposició inicial: en aquest capítol es pretén introduir el curs, presentar els conceptes inicials i la situació general del frau informàtic en internet, i com ens pot afectar. També s’exposen les que són, a criteri dels professors, les causes que permeten aquest tipus de delictes.
- Tipus de frau: s’exposen els tipus de frau més comuns i més nocius: ‘rasonware’, ‘BEC’, operacions bancàries no consentides, contractació de préstecs i serveis bancaris, robatori de dades, etc. L’objectiu és explicar el mecanisme del frau, el delicte comès, el benefici que obté l’atacant i, més important, el perjudici per a la víctima.
- Tipus d’atac: entrant en el terreny tècnic, però sense requerir coneixements experts en informàtica, s’explicaran les tècniques més comunes utilitzades pels atacants per a enganyar les víctimes i evitar les mesures de seguretat de les empreses i de les entitats bancàries.
- Com identificar un intent de frau: en aquest capítol clau s’utilitzaran els conceptes apresos per a proposar tècniques de defensa personal que permetin identificar intents de frau i proposar respostes a aquests, tant en l’àmbit personal com en l’àmbit corporatiu. També es proposa com reaccionar si l’atacant ha tingut èxit, per a minimitzar el mal.
- Què fer davant un intent de frau: què passa si, malgrat tot, som víctimes d’un frau?, o algú pròxim a nosaltres?. En aquest capítol recomanem una sèrie d’accions a realitzar per a evitar o minimitzar el mal.
- Mesures de seguretat i prevenció: en aquest capítol es proposaran d’una sèrie de mesures molt concretes per a prevenir el frau cibernètic. Algunes d’aquestes mesures són tecnològiques, unes altres es basen en procediments i altres es basen en la simple aplicació del sentit comú.
Una vegada finalitzat el curs, l’alumne tindrà el coneixement i capacitats suficients per a identificar i respondre davant intents de frau cap a la seva persona o cap a l’organització de la qual formi part, i respondre adequadament per a evitar, o minimitzar, el mal causat.
Serveis complementaris de Ciberseguretat
VEXE ofereix un servei complementari de ciberseguretat per a testar la resposta dels seus empleats enfront de diferents tipus d’atacs.
Realitzem un complet atac de Ethical Phishing per a identificar als usuaris més vulnerables i poder així reforçar la seva formació.
Proporcionem un informe exhaustiu amb l’anàlisi de les campanyes de phishing realitzades:
- El percentatge d’usuaris vulnerables a l’atac.
- El dispositiu des del qual van accedir al correu electrònic de phishing.
- Mètriques detallades per a avaluar departaments i grups d’usuaris específics.
Aquest servei ofereix una visió clara de si les campanyes de formació progressen de manera efectiva i si existeixen grups d’empleats que necessiten una conscienciació addicional.
Com som una entitat formadora homologada per la Fundae, aquest curs de formació podrà ser 100% bonificat a través dels fons de formació de l’empresa.

